Пловдивчанин поиска 25 000 лева обезщетение от Общината, след като претърпя

...
Пловдивчанин поиска 25 000 лева обезщетение от Общината, след като претърпя
Коментари Харесай

Българин взе 15 хиляди лева от общината, след като се преби с тротинетка

Пловдивчанин изиска 25 000 лева обезщетение от Общината, откакто претърпя сериозен случай с тротинетка и си счупи шест ребра. Мъжът карал на към 40 см. от тротоара, с не повече от 10-15 км./ч.

Навлязъл в неотводнен пътен сектор и продължил придвижването си с нараснало внимание и понижена скорост. Изведнъж предното колело на тротинетката му попаднало надолу и се заклещило в вдлъбнат канал на отводнителна шахта.

Мъжът изхвърчал и паднал на дясната си страна, върху бордюра на тротоара. 

След подаден сигнал на място пристигнали полицейски екипи и екип на Спешна помощ, който го откарал за спомагателен обзор в УМБАЛ „ Св. Георги “. Служителите на МВР открили, че тротинетката пропаднала шахтата.

В болничното заведение установили увреждания по шест ребра, което съставляват междинна телесна повреда, довела до затруднено дишана и мощна болежка при минимално движение на тялото.

Лекарите му предписани голям брой обезболяващи и колан, пристягащ гръдния панер, като му било предложено болнично лекуване. Пловдивчанинът отказал, заради неналичието на парични средства. 

Сочи, че изпитвал силни болки, не можел да се обслужва самичък, като болките и оздравителния процес продължавали месеци наред. Това наложило наемане на болнично легло и домашни визити от доктор, които потърпевшият заплащал макар затрудненото си финансово положение.

Заради инцидента изпитвал безпокойство, нервно неразположение, душевен проблеми, имал нарушен сън, неспособност да се обслужва самичък и да извършва обикновените си хигиенични привички. Посочил в желае си, че Общината носи отговорност за поддържане на общинските пътища в изправно положение, написа „ Марица “. 

От показанията на брачната половинка на потърпевшия пловдивчанин излиза наяве, че след случая той имал нужда от грижи за интервал от 2 месеца, в който е бил на легло, като не могъл да се обслужва самичък, защото не е успявал да стане от леглото и е била налице необходимост от прилагане на памперси.

Установява се, че през този период изпитвал извънредно мощни болки, като се е налагало да приема обезболяващи. Имал усложнения с дишането, като не желал да се храни и не можел да спи добре.

След тези два месеца на легло  почнал последователно да се усъвършенства като минали още няколко месеца преди да успее да се обслужва самичък. 

Съдът постановява, че неимуществените вреди са породени от отговорното безучастие на Община Пловдив, като присъжда на пловдивчанина обезщетение в размер на 15 000 лева. 

Решението на магистратите може да се апелира пред Окръжния съд в града под тепетата. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР